Schildersvakprijs 2015

07 oktober 2015

De laatste fase van de Schildersvakprijs is begonnen. Vanaf nu maken 9 projecten kans op de Schildersvakprijs 2015. Uiteraard zit bij deze projecten ook een Boonstoppel project, de Sint Martinuskerk in Rijswijk (Gld). Geschilderd door Van Toorn Schilderwerken.

De Sint Martinuskerk is een opvallend en gezichtsbepalend object in het landschap wanneer men het dorp passeert via de doorgaande weg richting de veerpont, die bij Rijswijk de provincie Gelderland verbindt met de provincie Utrecht. De kerk is aan de buitenzijde gepleisterd en wit geschilderd met Garantie Silicaat, omdat vanuit de ondergrond middels vocht zouten uit het mestelwerk uittreden. Rond de galmgaten zijn decoratieve kleurige beschilderingen, in het zelfde verfsysteem, aangebracht die schoon metselwerk voorstellen. De metalen ondergronden zijn voorbewerkt met de Garantie Primer Universeel en de houten ondergonden zijn voorbewerkt met de Garantie Grondlakverf 2000. Voor het aflakken van beide ondergronden is gebruikt gemaakt van de Garantie Exqua d'Or, een hoogwaardige, hoogglanzende, luchtdrogende lakverf voor buiten op basis van met siliconen gemodificeerde alkydhars.

Wij zijn trots dat we Van Toorn Schilderwerken konden ondersteunen in zijn vakmanschap. Ze laten zien dat je met vakmanschap en de juiste producten monumentale panden weer een toekomst kunt geven. Wij wensen hem veel succes en wij verwachten dat dit mooie project het goed gaat doen in de stemming.

Vind jij ook dat dit project het verdient om de Schildersvakprijs 2015 te winnen? Via de volgende link kan je stemmen op de Sint Martinuskerk:

Stem nu!