Duurzame producten

Boonstoppel hecht grote waarde aan het beschermen en verfraaien van het nationaal erfgoed. Hierbij is een gezonde leefomgeving nu en in de toekomst van groot belang. Boonstoppel Verf streeft er dan ook naar om duurzame producten te ontwikkelen en produceren die zo min mogelijk belastend zijn voor mens en milieu.
 
Hieronder een 3-tal bestaande Boonstoppel producten/systemen die bewezen duurzaam zijn. Met als gevolg een langere onderhoudscyclus en dus minder verf en lagere onderhoudskosten.
 
Het Garantie Exqua d’Or systeem, een kwalitatief zeer hoogwaardig systeem bestaande uit een grondverf en een aflak: de Garantie Exqua d'Or Grondverf en de Garantie Exqua d'Or Hoogglans. Een systeem dat garant staat voor zeer hoog glansbehoud en technische duurzaamheid.
 
De Garantietex SL Gevelverf, een hoogwaardige muurverf voor buiten op basis van siliconenhars-emulsie. Het product is zeer buiten duurzaam, waterdampdoorlatend en scheur- overbruggend. Afhankelijk van de ondergrond als systeem toe te passen in combinatie met de Garantie SL Gevelverf Voorstrijk. Hierdoor is een optimale hechting gewaarborgd voor een langdurige bescherming.
 
De Garantie Silicaat; een hoogwaardige muurverf op basis van kaliwaterglas voor voornamelijk buitentoepassingen op minerale ondergronden en minerale (silicaat) verven. Het product heeft een uitstekende buitenduurzaamheid en een hoge waterdampdoorlaatbaarheid. Het kent geen filmvorming maar reageert chemisch met de minerale ondergrond waardoor het natuurlijke karakter van het pand volledig tot zijn recht komt. Afhankelijk van de ondergrond als systeem in te zetten in combinatie met de Garantie Silicaat Voorstrijk.