Molens in authentieke staat brengen en houden met Boonstoppel.

Nederland is bekend om zijn molens. Van de 10.000 die er 100 jaar geleden stonden, zijn er nu nog zo'n 1200 over. Daarvan is meer dan 90 procent beschermd als rijksmonument. Bij het behouden en beschermen van die grote variƫteit aan molens komt heel wat kijken. Sommige molens zijn dringend aan restauratie toe. Gerestaureerde exemplaren hebben regelmatig onderhoud nodig om kostbare opknapbeurten in de toekomst te voorkomen. Dat vraagt om een doordachte en consequente aanpak. Boonstoppel wil hier vanuit zijn verftechnische en kleurhistorische expertise graag een bijdrage aan leveren.

 

In de brochure Molenadvies vindt u uitgebreide informatie over wat Boonstoppel voor molens kan betekenen. De brochure kan ook als praktisch document  gebruikt worden voor het optekenen van kleurnummers van diverse molenonderdelen. Zo is deze informatie altijd binnen handbereik als een nieuwe  onderhoudsbeurt zich aandient.

 

De brochure is gemaakt voor eigenaren van molens, molenaren en verder iedereen die molens in Nederland een warm hart toedraagt waaronder de vele vrijwilligers die in de molenwereld actief zijn. 

     

Klik op de brochure om deze te bekijken.